CQT-groep en inforeports slaan handen in één

CQT-groep, in de zorg o.a. bekend onder de merken Casemix en Q-Consult, en Inforeports zijn een strategische samenwerking aangegaan. CQT-groep heeft daartoe een aanzienlijk belang genomen in Inforeports. Doel is om een totaalsysteem aan te bieden aan zorginstellingen, waarmee zij hun complete Planning & Control-cyclus kunnen beheersen.

De aanleiding is de druk die instellingen ervaren vanuit de zorgcontractering en de noodzaak om te sturen met DOT. De vraag: hoe sturen wij op de contractafspraken in onze complexe ziekenhuisorganisatie en hoe kunnen wij de processen zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten?, wordt steeds actueler. Kwaliteitsinformatie wordt daarbij alsmaar belangrijker. Inforeports biedt met Zorgstuur een tool aan die zich richt op kwaliteitsindicatoren. CQT-groep heeft o.a. Casemix Kompas, gericht op financiële stuurinformatie, en is gespecialiseerd in complexe data-analyse en advies. Door de krachten te bundelen, ontstaat een totaalpakket op het gebied van kwaliteit, doelmatigheid, registratie, financiën en human resource management.

Eén integrale tool
In eerste instantie zullen Zorgstuur en de Casemix Kompas-producten gezamenlijk worden aangeboden. Op termijn zullen Zorgstuur en Casemix Kompas worden samengevoegd, zodat zorginstellingen hun totale managementsturing vanuit één tool en in samenhang kunnen ondersteunen.

Jeroen Buisman, directeur van inforeports: “Onze diensten en producten vullen elkaar perfect aan. We zullen in de komende jaren, door een steeds verdere integratie van onze tools, een product neerzetten waarmee we zorginstellingen optimaal ontzorgen.”

Over CQT-groep
CQT-groep is met haar merken Casemix, Q-Consult, Q-Academy en Q-talent dé expertisepartner voor de zorg, gericht op kwaliteit, doelmatigheid, zorgregistratie en financiën. Haar ambitie is om een bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving met een toekomstbestendige zorgsector. In 2013 zijn onze merken samengegaan in de CQT-groep, waardoor men één integraal aanbod aan kan bieden op het gebied van informatiesystemen, advies, detachering, training en data-analyse specifiek voor de zorgsector.

Over Inforeports
Inforeports is sinds 2005 actief met het leveren van oplossingen op het gebied van stuurinformatie voor ziekenhuizen. Zij ondersteunen met standaard software (Zorgstuur), maatwerk-software, maar ook met consultancy en projectmanagement op lokale datawarehouses. Zij staan bekend om deskundigheid en enthousiasme, waarbij een tevreden klant, nu en in de toekomst, voorop staat.